25/09/2016

L. Ježeková Havlíková – Stanovisko k výsledkom referenda

Obyvatelia obce rozhodli, že si zmenu neželajú a súčasný stav im vyhovuje.

Toto rozhodnutie rešpektujem i keď osobne ma veľmi mrzí. Zrejme nie všetci sú si vedomí následkov, ktoré toto rozhodnutie bude mať. Cítiť ich budeme na vlastnej koži najbližšie dva roky.

Ak niekto verí, že sa starostovi podarí postaviť základnú školu, niekoľko škôlok, strednú školu, 2 zástavky železnice, tak je to veľmi zbožné želanie. Úprimne, v tejto chvíli mu nezávidím. Za jeho odvolanie hlasovalo 1326 ľudí a podporili ho 23! V obci nemá ani podporu ľudí, ani podporu poslancov. Ako chce presadiť v zastupiteľstve úver na školu, ako bude presadzovať svoje projekty z letákov ? … Je smutné, že patová situácia bude pokračovať, ale také je rozhodnutie voličov a je to ich (aj naša) zodpovednosť.

Všetko teda ide po starom. Ďakujem každému jednému, kto prišiel a ukázal, že mu to nie je jedno. Ďakujem každému jednému, kto pomáhal s informačnou kampaňou pred referendom a obetoval svoj voľný a aj pracovný čas. Malo to zmysel a urobili sme všetko, čo bolo v našich silách. Na záver ďakujem aj všetkým členom okrskových komisií (bez ohľadu na to, na koho strane stáli) za korektný priebeh a bezproblémové hlasovanie.

Lucia Ježeková Havlíková – občianska aktivistka, členka Komisie pre miestne referendum pre hlasovanie a sčítanie hlasov